Тільки для обраних. Що ми знаємо про закриті клуби?

По материалам "КорреспонденТ.net" За матеріалами "КорреспонденТ.net"

Що ми знаємо про закриті клуби? Насправді, небагато. Вони часто оповиті таємничістю і різними міфами. Перші закриті клуби, які ще називають джентельменськи, з’явилися в портах Старої Англії. Вони збирали вузьке коло людей, які вели переговори і вирішували ділові питання.

Згодом подібні об’єднання стали з’являтися в інших країнах Західної Європи, а також в Америці. Кожен поважаючий себе аристократ просто зобов’язаний був складатися в одному або декількох клубах.

Через століття такі клуби продовжують існувати, збираючи в своєму колі респектабельну публіку. І часом навіть елітні житлові комплекси перетворюються в закриті співтовариства, а покупка нерухомості в такому комплексі стає ознакою високого статусу.

Джентельменский клуб White’s

Один з найстаріших джентельменськи клубів світу – лондонський White’s, який з’явився ще в XVII столітті.

Суспільство «Мон Пелерин»

У 1947 році 36 вчених, які зібралися на конференції в невеликому містечку поряд з Женевським озером, вирішили створити свій закритий клуб, який об’єднає «світлі уми сучасності».

Приватний клуб Capital Club в Дубаї

У серці Дубаї – столиці Об’єднаних Арабських Еміратів – знаходиться один з найбільш закритих бізнес-клубів світу Capital Club.

Жіночий клуб Verity

Спочатку в джентельменськи клубах існувало одне непорушне правило: в них не брали жінок. Згодом деякі спільноти пом’якшили це обмеження, але представниці прекрасної статі в чоловічих клубах все одно зустрічалися нечасто. Втім, все змінюється, і з часом почали з’являтися суто жіночі клуби. Один з найвідоміших – клуб Verity в Торонто, який був створений на початку 2000-х років.

Більдербергський клуб

Клуб, який отримав назву на честь голландського готелю Бильдерберг, вважається одним з найзагадковіших. Любителі конспірології вважають, що члени цієї спільноти ось уже понад півстоліття впливають на хід світової історії. Звичайно, все це домисли, але те, що на щорічну клубну зустріч з’їжджається політична і бізнес-еліта – незаперечний факт.

Елітний клуб INTERGAL CITY

Київ, Печерськ, вул. Старонаводницька. Саме в цьому без перебільшення найпрестижнішому районі столиці зводиться житловий комплекс INTERGAL CITY, який вже став справжнім закритим клубом для його майбутніх резидентів.

Информация предоставлена в порядке ст.10 Конституции Украины и ст. 6 Закона Украины О национальных меньшинствах в Украине