В Україні продали найдорожчий лот арештованого майна

По материалам "КорреспонденТ.net" За матеріалами "КорреспонденТ.net"

У будівлі готелю Військово-Микільського монастиря в Києві мають облаштувати офісно-торговий центр.

Державне підприємство СЕТАМ на електронному майданчику OpenMarket продало найдорожчий лот арештованого майна – будівлю готелю Військово-Микільського монастиря в Києві. Про це повідомила прес-служба СЕТАМ.
Зазначено, що підсумкова ціна лота – 307,3 млн гривень, що на 65 млн гривень вище від стартової пропозиції, йдеться в повідомленні.
В аукціоні взяли участь три компанії, а гарантійний внесок був 12 млн гривень.
Переможцем аукціону стала компанія Перфом Стандарт. За даними Держреєстру юросіб, її створили в лютому 2020 року, зареєстрували в Києві, її статутний капітал – 15 000 гривень. Бенефіціарним власником значиться Інна Прилепко.
Будівля готелю Військово-Микільського монастиря площею 6 700 кв.м. – пам’ятка архітектури і містобудування місцевого рівня. Розташована на вулиці Івана Мазепи.
До 2015 року будівля належала Дельта Банку. Після банкрутства фінустанови на будівлю наклали арешт, і вона перейшла в іпотеку Національного банку України на забезпечення виконання Дельта Банком своїх зобов’язань за отриманим кредитом рефінансування.
Тепер у переможця аукціону є 10 днів, щоб внести гроші за куплений лот.
За словами генерального директора СЕТАМ Олександра Мамра, з огляду на високу ціну лота, як і кінцевого бенеціара-боржника, є ймовірність зриву аукціону. В такому випадку переможцю аукціону не повернуть гарантійний внесок, а лот перейде до учасника, який запропонував другу за розміром суму – 304,9 млн гривень.
У технічних характеристиках об’єкта зазначено, що його цільове призначення – для реконструкції, експлуатації та обслуговування офісно-торгового центру.
Раніше в Києві продали корпус оборонного заводу Арсенал за рекордну ціну – більше 500 млн гривень. Тоді в СЕТАМ заявили, що будівля та ділянка, які знаходяться в історичному центрі Києва, мають величезну перспективу комерційної забудови.